Inger-Marie Ytterhorn er død

Inger-Marie Ytterhorn er død, 79 år gammel. Foto: Heiko Junge / NTB
Inger-Marie Ytterhorn er død, 79 år gammel. Foto: Heiko Junge / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tidligere stortingsrepresentant og nobelkomitémedlem Inger-Marie Ytterhorn er død, 79 år gammel.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ytterhorn døde etter det NTB får opplyst tirsdag før påske.

– På denne dag, da vi fikk det triste dødsbudskapet om vår gode, tidligere komitékollega Inger-Marie Ytterhorn, takker jeg for hennes tjeneste, blant de lengste i komiteens historie, skriver nestleder Asle Toje i Nobelkomiteen på Facebook.

Inger-Marie Ytterhorn var medlem i Nobelkomiteen i 18 år, fra 1999 til 2017. Asle Toje overtok da hennes plass i komiteen.

– I høst fikk vi muligheten til å takke av Inger Marie med en lunsj på Nobelinstituttet. Og Ytterhorn ga oss gode, tydelige, råd med på ferden. Nobelkomiteen fortsetter arbeidet i Inger Maries ånd, skriver Toje.

Ytterhorn ble valgt inn på Stortinget for Hordaland Frp i 1989 og satt én periode. Hun var medlem i sentralstyret i Fremskrittspartiet i 16 år fra 1988 til 2004. I 2015 ble hun valgt inn i bydelsutvalget i Vestre Aker i Oslo, og hun ble gjenvalgt i 2019.

Hun er født og oppvokst på Frogner i Oslo, men bodde 25 år i Bergen. Hun var enke etter tidligere stortingsrepresentant Bjørn Erling Ytterhorn. Hun etterlater seg to døtre og fire barnebarn.