Ikke kontroll på smitteutbrudd i Ullensvang

Ullensvang kommune i Hardanger sliter med å håndtere et smitteutbrudd. Bildet er tatt i 2017. Illustrasjonsfoto: Tore Meek / NTB
Ullensvang kommune i Hardanger sliter med å håndtere et smitteutbrudd. Bildet er tatt i 2017. Illustrasjonsfoto: Tore Meek / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ullensvang kommune i Hardanger stengte ned tirsdag etter å ha påvist flere smittetilfeller med ukjent smittevei. Utbruddet knyttes til den britiske varianten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi forventer at smittetallet vil øke, sier ordfører Roald Aga Haug (Ap) til Dagbladet.

Så langt er det påvist 15 smittetilfeller i det nye utbruddet. En er bekreftet å være av den britiske varianten. De siste dagene er 270 personer blitt testet. Det bor 11.000 personer i Ullensvang.

– De fleste vil nok få et negativt prøvesvar, men siden dette trolig er den britiske varianten er det likevel usikkerhet knyttet til situasjonen. Det gjør oss bekymret, sier han.

En av personene som er smittet, har tatt bussen mellom Kinsarvik og Odda flere ganger, skriver Bergens Tidende.

Ordføreren sier smittesporingen er vanskelig og at kommunen venter på flere prøvesvar fra personer som har vært passasjerer på samme bussrute.

Nå håper han den lokale nedstengingen skal dempe smittespredningen.

– Håpet er at den har effekt slik at vi kan kvele viruset i påsken og tidligst muligens komme tilbake til normale tilstander, sier Haug til BT.