Over 10.000 meldinger om mulige bivirkninger etter coronavaksinering

Legemiddelverket i Norge har mottatt meldinger om ulike bivirkninger etter coronavaksinering. De fleste er ikke alvorlige. AstraZeneca-vaksinen Vaxzevria er fremdeles satt på pause til tross for at EMA kaller vaksinen trygg og effektiv. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Legemiddelverket i Norge har mottatt meldinger om ulike bivirkninger etter coronavaksinering. De fleste er ikke alvorlige. AstraZeneca-vaksinen Vaxzevria er fremdeles satt på pause til tross for at EMA kaller vaksinen trygg og effektiv. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Legemiddelverket har mottatt 10.090 meldinger om mulige bivirkninger etter coronavaksinering. Av dem er 5.305 meldinger behandlet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

603 av de behandlede meldingene er klassifisert som alvorlige. Det utgjør 11,4 prosent. 4.702 betegnes som lite alvorlige, opplyser Legemiddelverket.

Flertallet av meldingene gjelder vanlige og forventede bivirkninger, som smerter på stikkstedet, hodepine, feber, tretthet, kvalme og smerter i kroppen. Bivirkningene kan vare i to til tre dager, og er kjent fra studiene som ligger til grunn for godkjenningene.

Legemiddelverket understreker at det er meldingene om alvorlige hendelser som behandles først. Derfor gir ikke tallene et riktig bilde av fordelingen mellom alvorlige og lite alvorlige hendelser.

650.908 personer er så langt vaksinert med første dose av koronavaksinen i Norge, ifølge FHI.

Coronavaksinene til Pfizer, Moderna, AstraZeneca og Johnson & Johnson er godkjent for bruk i Norge. AstraZeneca-vaksinen er satt på pause etter meldinger om mulige alvorlige bivirkninger.