Dette skjedde i natt

Foto: Jil Yngland / NTB
Foto: Jil Yngland / NTB Foto: NTB

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til onsdag 31. mars.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

1.069 nye koronasmittede siste døgn

Det siste døgnet er det registrert 1.069 koronasmittede i Norge. Det er 80 flere enn dagen før, men 16 færre enn samme dag i forrige uke. Omtrent en tredel av tilfellene er registrert i Oslo.

Ved midnatt natt til onsdag er det registrert 95.208 koronasmittede personer her i landet siden februar i fjor, viser foreløpige tall fra det nasjonale meldesystemet for smittsomme sykdommer (MSIS).

USA beordrer utreise fra Myanmar

USAs utenriksdepartement beordrer sitt diplomatiske personell og deres familier i Myanmar til å forlate landet. Ordren gjelder det som blir omtalt som ikke-vesentlige ambassadeansatte.

Departementet viser til hensynet til de ansatte og deres familiers sikkerhet etter at militærregimet har slått hardt ned på demonstranter siden kuppet 1. februar. Utreiseordren skal vurderes på nytt om 30 dager.

Australia skal bygge raketter

Australias statsminister Scott Morrison varsler at landet skal starte bygging av retningsstyrte raketter i tett samarbeid med USA.

Dette vil både styrke landets forsvarsevne, skape arbeidsplasser og gi eksportmuligheter, sier han.

Watergate-mann død

G. Gordon Liddy, mannen som i sin tid ble dømt for medvirkning til Watergate-innbruddet i 1972, er død, 90 år gammel.

Watergate-innbruddet mislyktes, noe som førte til etterforskning og til daværende president Richard Nixons avgang i 1974. Liddy sa senere at det eneste han angret på, var at innbruddet ikke lyktes.

To funnet etter redningsaksjon i Ryfylkeheiane

Et turfølge i Suldal i Rogaland som sendte ut nødmelding i går kveld, har søkt ly for været og venter på å bli hentet ned fra Ryfylkeheiane i Rogland.

Frivillige letemannskaper er like i nærheten, og de to kvinnene blir forsøkt hentet ned så snart det er lyst i området, opplyser Sørvest politidistrikt.

Personvernpolicy