Ap-politiker fra Stovner reiste til Pakistan

Leder i bydelsutvalget i Stovner Rashid Nawaz (Ap) har reist til Pakistan trass regjeringens råd om å unngå unødvendige reiser. Han sier til Aftenposten at reisen skyldes sykdom i familien. Her er Nawaz sammen med helseminister Bent Høie (H) da han besøkte Stovner i sommer. Foto: Terje Pedersen / NTB
Leder i bydelsutvalget i Stovner Rashid Nawaz (Ap) har reist til Pakistan trass regjeringens råd om å unngå unødvendige reiser. Han sier til Aftenposten at reisen skyldes sykdom i familien. Her er Nawaz sammen med helseminister Bent Høie (H) da han besøkte Stovner i sommer. Foto: Terje Pedersen / NTB Foto: NTB

Politiker Rashid Nawaz fra Arbeiderpartiet har reist til Pakistan. Han leder bydelsutvalget i Stovner, bydelen med det høyeste antall koronasmittede i Oslo.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Til Aftenposten sier Nawaz at han har reist til Pakistan på grunn av sykdom i familien.

Utenriksdepartementet fraråder alle reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land. Det rådet gjelder fram til 15. mai.

Oslo er byen med størst smittetrykk i landet, og aller høyest er smittetallene på Stovner. Der ligger smittetrykket på 1.348 smittede per 100.000 innbyggere de siste to ukene.

Kritiserte FHI sin vaksinestrategi: – Den er helt feil

I februar gikk Rashid Nawaz ut i Dagbladet og kalte Folkehelseinstituttets (FHI) vaksinestrategi for feilslått.

– Den er helt feil. FHI burde tenkt annerledes og pratet med oss. Oslo er gryta som er mest utsatt. Her får vi nesten alt, og spesielt i bydelene i Groruddalen. Vi bør prioriteres framfor andre i førsteomgang, sa han til avisen.

Byrådsleder i Oslo, Raymond Johansen (Ap) Foto: Terje Pedersen / NTB
Byrådsleder i Oslo, Raymond Johansen (Ap) Foto: Terje Pedersen / NTB

Byrådsleder:– Det gjelder alle

Overfor NTB understreker byrådsleder Raymond Johansen at hovedregelen er «ikke reis».

– Det gjelder alle. Så kan noen ha helt spesielle grunner til å dra likevel. Da forutsetter jeg at de holder godt smittevern dit de drar, og at de ved hjemkomst holder karantenereglene, sier Johansen.

Kona appellerte om å bli hjemme – ektemannen reiste likevel

Nawaz er den andre Stovner-politikere som har reist til Pakistan på kort tid. Denne uken kom det fram at Høyre-politiker Aamir Sheikh gjennomførte en reise han bestilte rett over nyttår.

– Jeg skulle i utgangspunktet på arbeidsreise, og så fikk jeg beskjed om at far er syk. Jeg vil oppfordre alle til å ikke reise, så lenge det ikke er strengt nødvendig, sa Sheikh til VG.

Reisen skjedde samtidig som kona Afshan Rafiq (H), som var hjemme i Oslo, i en appell på NRK Debatten ba folk om ikke å reise utenlands.