Opp mot 30 har stukket av fra karantene på Gardermoen

Park Inn by Radisson Oslo Airport er et av karantenehotellene ved Gardermoen for innreisende til Norge. Foto: Annika Byrde / NTB
Park Inn by Radisson Oslo Airport er et av karantenehotellene ved Gardermoen for innreisende til Norge. Foto: Annika Byrde / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

I løpet av den siste uken har 20 til 30 personer dratt fra karantenehotellene ved Oslo lufthavn på Gardermoen før tiden, skriver Romerikes Blad.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– De er ikke enig i karantenehotellordningen. Noen velger derfor å forlate hotellet før karantenetiden er ute, sier kommunaldirektør Gunnhild Grimstad-Kirkeby i Ullensaker kommune til avisen.

Alle som kommer til Norge fra det som regnes som unødvendige utenlandsreiser, må på karantenehotell for egen regning i ti dager. En koronatest kan først tas sju dager etter innreise, og først når denne er negativ, kan folk forlate hotellet, ifølge regjeringen nye regler fra 29. mars.

Kommunaldirektøren sier de ikke kan stoppe eller hindre personer fra å forlate hotellene fordi det «er ikke noe tvangsregelverk».

– Vi anmelder alle som forlater hotellene til politiet. Det eneste vi kan gjøre er å informere om konsekvensene av å bryte karantenen, sier hun.

I helgen opplyste Øst politidistrikt til NTB at de ikke har til hensikt å pågripe folk som bryter karanteneplikten, men at personene blir anmeldt. En bot ligger på om lag 20.000 kroner.