Dobbelt så mange søker om gratis ferie

Statsminister Erna Solberg (H) på båttur under Røde Kors' «Ferie For Alle»-arrangement på Oscarsborg i Oslofjorden i 2018. Organisasjonen håper å få til så mye aktivitet som mulig så fort samfunnet åpner igjen. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB
Statsminister Erna Solberg (H) på båttur under Røde Kors' «Ferie For Alle»-arrangement på Oscarsborg i Oslofjorden i 2018. Organisasjonen håper å få til så mye aktivitet som mulig så fort samfunnet åpner igjen. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Røde Kors melder om en dobling fra tidligere år i søknader om ferie for familier med dårlig råd. Organisasjonen øker kapasiteten for sommeren.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det skjer samtidig med at det av koronahensyn har vært vanskelig å arrangere smittevernvennlige påskeaktiviteter i år, ifølge Røde Kors. Organisasjonen har i dialog med kommuneoverleger over hele landet lagt om til alternative aktiviteter.

– Vi ser en voksende gruppe som har behov for gratis ferieaktiviteter i skoleferien. Behovene der ute er store, og vi merker en enorm pågang, sier seniorrådgiver Elisabeth Dahl Hansen i Røde Kors.