Kan bli et glimt av sommervarme i Sør-Norge

Temperaturprognosene antyder 16 til 18 grader langs Sørlandskysten i starten av uke. Lokalt kan det muligens bli 20 grader, varsler Meteorologisk institutt.
Temperaturprognosene antyder 16 til 18 grader langs Sørlandskysten i starten av uke. Lokalt kan det muligens bli 20 grader, varsler Meteorologisk institutt. Foto: Gorm Kallestad / NTB

Meteorologene øyner muligheten for en liten rekord på Sørlandet tirsdag: Enkelte steder kan gradestokken nå opp i 20 grader.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Blir det årets hittil varmeste dag på noen av disse stedene i dag? Det er spørsmålet vi meteorologer stiller oss akkurat nå. Temperaturprognosene antyder nemlig 16 til 18 grader langs Sørlandskysten. Lokalt kan det muligens bli 20 grader , varsler Meteorologisk institutt på Twitter.

– Områder som ser ut til å få høyest temperaturer, ligger litt inn fra kysten. Det gjelder Agder, Telemark, Vestfold og Buskerud, sier vakthavende meteorolog Martin Granerød i Meteorologisk institutt.

Mye regn

Etter en deilig smak på sommertemperaturer tirsdag går det onsdag tilbake til mer skyet vær og litt yr eller regn.

– Torsdag og fredag får vi veldig fint vær igjen med lange perioder med sol, men da har nordavinden tatt over, og da får vi ikke de høye temperaturene, sier meteorologen.

Sjekk været der du er.

På Vestlandet blir det kraftig regnvær tirsdag. Det er gult farevarsel om lokalt mye regn. Det kan komme mellom 60 og 80 millimeter i løpet av tirsdagen.

– Det er mye regn. Samtidig er vestlendinger vant til mye regn. Det er også mildt, og på fjellet er det plussgrader. For eksempel på Finse er det plussgrader på tirsdag. Det blir vått på fjellet og det blir vått i lavlandet på Vestlandet, sier Granerød.

Lettere onsdag

I fjellområdene er det dårligere vær jo lenger vest du kommer.

Fra onsdag blir det gradvis bedre vær. Det starter grått med regn av og til, men utover ettermiddagen blir det lettere skydekke, og kanskje får man et gløtt av sol før den går ned. Temperaturene blir på mellom 7 til 9 grader på dagtid på lavlandet.

Torsdag og fredag blir også Vestlandet liggende i nordavindsfeltet. Det er en mer gunstig vindretning, og da blir det sol i perioder og mellom 8 til 9 plussgrader.

Grå påske i nord

I nord er byger og nedbør stikkordene. Det gjelder helt fra tirsdag til fredag.

– På kysten vil været komme som regn. Torsdag og fredag vil kanskje snøgrensen i fjellet krype noe nedover. Man må fortsatt litt opp i fjellsidene før det faller som snø, sier meteorologen og legger til at det kanskje blir litt gløtt av sol i landsdelen, men det blir langt fra finvær.

Øst-Finnmark og vidda skiller seg litt ut. Der blir det lite nedbør, men skyet.

Personvernpolicy