Flere kjøpte sin første bolig i fjor

Under koronapandemien har alle som skal på visning måttet forhåndsbestille tid, og munnbind har naturlig nok også vært et tiltak. Tallet på førstegangskjøpere har økt de aller fleste steder i landet i 2020. Illustrasjonsfoto: Berit Keilen / NTB
Under koronapandemien har alle som skal på visning måttet forhåndsbestille tid, og munnbind har naturlig nok også vært et tiltak. Tallet på førstegangskjøpere har økt de aller fleste steder i landet i 2020. Illustrasjonsfoto: Berit Keilen / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tallet på personer som kjøpte sin første bolig i fjor, var det høyeste siden 2011. Lave renter ser ut til å ha veid opp for koronafølgene, ifølge en ny rapport.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det har vært en klar økning de aller fleste steder i landet, ifølge rapporten, som Norges Eiendomsmeglerforbund og Ambita som står bak.

– Etter rentefallet har det vært svært gode tider for førstegangskjøpere. Etter hvert som renteeffekten avtar, vil boligmarkedet falle tilbake til mer normale tilstander, og vi tror at økningen i førstegangskjøpere vil avta i de fleste regioner, sier administrerende direktør Carl O. Geving i Norges Eiendomsmeglerforbund.