Ingen påskevaksinering i Trondheim

– Vi skjønte i god tid før påske at det ikke var lurt å planlegge vaksinering på røddagene i påska, sier vaksinesjef Helge Garåsen i Trondheim kommune. Foto: Gorm Kallestad / NTB
– Vi skjønte i god tid før påske at det ikke var lurt å planlegge vaksinering på røddagene i påska, sier vaksinesjef Helge Garåsen i Trondheim kommune. Foto: Gorm Kallestad / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Trondheim kommune vil ikke bruke helligdagene i påsken til å sette koronavaksiner. De 2.400 dosene kommunen får denne uken, skal settes tirsdag og onsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg har forståelse for at folk flest vil tenke på noe annet enn korona i påsken, sier vaksinesjef Helge Garåsen til Adresseavisen.

Han sier kommunen i stedet utvider åpningstid på hverdagene for å ta unna dosene som blir levert.

– Vi skjønte i god tid før påske at det ikke var lurt å planlegge vaksinering på røddagene i påska, sier Garåsen.

I Nordre Aker i Oslo droppet annenhver person som har blitt tilbudt time ved vaksinesenteret i bydelen i påskeuka, å møte til timen. Folkehelseinstituttet (FHI) oppfordret folk til å ta den vaksinetimen som var avtalt og heller droppe hytteturen.

Mandag skrev VG at flere Oslo-folk som opprinnelig takket nei til å vaksineres i påsken, reiser hjem igjen fra hytta for å få koronavaksine.