Bærum-folk sier nei til påskevaksine – kommunen utsetter 1.000 avtaler

Vaksinesenteret på Rud i Bærum kan sette opptil 3000 doser daglig, men vaksineringen settes på pause gjennom påsken. Årsaken er at mange av kommunens innbyggere var misfornøyd med å måtte bytte bort påskeferie med vaksinetime. Foto: Heiko Junge / NTB
Vaksinesenteret på Rud i Bærum kan sette opptil 3000 doser daglig, men vaksineringen settes på pause gjennom påsken. Årsaken er at mange av kommunens innbyggere var misfornøyd med å måtte bytte bort påskeferie med vaksinetime. Foto: Heiko Junge / NTB Foto: NTB

Bærum kommune utsetter alle de 1.075 vaksineavtalene som var planlagt skjærtorsdag og langfredag. Årsaken er at bæringer heller vil på påskeferie.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Mange ga uttrykk for at de ville holde påsken hellig og at det er ugreit å bryte opp påskeferien på hytta, sier kommunens vaksinekoordinator Tonje Vågerøy til Budstikka.

Kommunen øker nå bemanningen på vaksineklinikken på Rud i dagene rett før og rett etter påsken.

– Dermed kan alle få noen velfortjente feriedager, også de som jobber på vaksinesenteret, sier Vågerøy.

Også Nordre Aker i Oslo har merket at mange ikke er interessert i å bli coronavaksinert i påsken. Assisterende prosjektleder Benedikte Varvik har opplyst til NRK at annenhver person har takket nei til vaksinetime i påsken.

Folkehelseinstituttet (FHI) har oppfordret folk til å prioritere vaksinetimen de har blitt tildelt i påsken, framfor hyttetur og ferie.

– Om du sier nei og tror du kan nærmest bestille time etter påske, er det ikke sikkert det går. Min oppfordring er helt tydelig: Ta den timen du får tildelt og still opp, og dropp den hytteturen, sa FHI-overlege Preben Aavitsland til NRK.

Han påpekte at vaksinedosene må settes tre-fire dager etter at de er kjørt ut.

Personvernpolicy