Over 100 kilo sprengstoff funnet i Agder

Etterforskning etter aksjoner mot to adresser i Arendal og Grimstad onsdag har ført til et nytt funn av sprengstoff i Agder fredag. Funnet er på over 100 kilo.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Når det er så store mengder sprengstoff på avveie, som ikke er oppbevart på en måte som det skal, så er det veldig alvorlig. Ved feil håndtering kan det få alvorlige konsekvenser, sier etterforskningsleder Helge Torsvik til NRK.

Fredag kom meldingen om at over 100 kilo sprengstoff er funnet etter aksjonene mot de to adressene. Politiet i Agder har dermed fått fått bistand fra bombegruppen i Oslo, skriver Agderposten.

Bombegruppen har jobbet med å fjerne sprengstoffet fredag ettermiddag, og deretter skal det destrueres, skriver politiet.

– Det er foreløpig ingenting i etterforskningen som tyder på at de siktede i saken skulle bruke sprengstoff til å skade andre eller volde skade på annen måte, sier Torsvik.

Politiet har pågrepet ytterligere én person i forbindelse med etterforskningen. Seks personer er nå pågrepet i saken. Tre er varetektsfengslet.