Bent Høie får kritikk: – Det gir et veldig dårlig signal

Helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) under en pressekonferanse om coronasituasjonen.
Helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) under en pressekonferanse om coronasituasjonen.  Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Helse- og omsorgsministeren skal dra på hytta i Rogaland i påsken. Omdømmeekspert Peggy Brønn stusser over det. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I regjeringens råd for påskeferien heter det at man skal unngå unødvendige reiser, men det er ikke ulovlig å reise på hytta.

Helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) sa på tirsdagens pressekonferanse at det aller viktigste er at man denne påsken reiser så lite som mulig. Likevel skal Høie reise på hytta i Rogaland i påsken sammen med ektemannen Dag Terje Solvang.

– Veldig dårlig signal

Statsråden ukependler mellom Stavanger og Oslo i forbindelse med jobben, og reiser da innenfor smittevernreglene ettersom dette ikke regnes som en unødvendig reise.

Professor og emerita ved Institutt for kommunikasjon og kultur på Handelshøyskolen BI, omdømmeekspert Peggy Brønn, er kritisk til Høies valg om å dra på hytta.

– Det gir et veldig dårlig signal, når det samtidig er anbefalinger om å holde seg mest mulig i ro, sier hun til TV 2.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Flere statsråder drar på hytta

I en e-post til TV 2 svarer Høie på kritikken:

– Jeg er ukependler så jeg reiser hjem til Stavanger i påsken, slik jeg også gjør stort sett hver helg. Det er i samsvar med nasjonale råd som gjelder arbeidsreiser og pendlere. Dag Terje og jeg blir trolig store deler av påsken på hytten vår i Rogaland, skriver helseministeren.

Justisminister Monica Mæland (H), forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H) og næringsminister Iselin Nybø (V) drar også på hytta i påsken, skriver NTB.

Statsminister Erna Solberg skulle i utgangspunktet reise til hjembyen Bergen i påsken, men statsministeren skrotet planene etter at de nye coronatiltakene ble presentert på tirsdag denne uken.