Bekmørk påske for høyfjellshotellene

Flere hoteller går en tøff påske i møte, som her i Geilo. De hotellene som holder åpent venter langt under halvparten av sitt ordinære belegg etter regjeringens tiltak. Illustrasjonsfoto: Camilla Frølich / NTB
Flere hoteller går en tøff påske i møte, som her i Geilo. De hotellene som holder åpent venter langt under halvparten av sitt ordinære belegg etter regjeringens tiltak. Illustrasjonsfoto: Camilla Frølich / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Regjeringens innføring av særlig høyt tiltaksnivå i Viken gjør en allerede vanskelig situasjon enda vanskeligere for flere hoteller.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fredag ble det klart at Fyri-hotellet i Hemsedal stenger og ikke kommer til å åpne igjen før til sommeren, og etter at regjeringen la fram de nye tiltakene, opplevde Dr. Holms hotell på Geilo at halvparten av gjestene avbestilte, skriver Dagens Næringsliv.

– Vi stenger ikke foreløpig. Men slik forholdene er nå er det økonomisk galskap å holde åpent. Vi har helt håpløse tap, sier hotelldirektør Frank Arne Rasmussen.

– Vi lå godt an før Viken ble stengt

Familieeide Storefjell Resort Hotel på Golsfjellet er stengt, men åpner på skjærtorsdag – hvis de får nok bestillinger.

– Vi pleier jo ha rundt 700 gjester her i påsken. Og vi lå godt an før Viken ble stengt. Vi må ha 200 for at det skal være regningssvarende å holde åpent, men nå ligger vi litt under, sier direktør og medeier Knut Nibstad.

Ifølge Nibstad er hele hotellets oppbygde egenkapital borte og hotellet må låne penger for å holde det gående.