Politiet om Lørenskog-saken: Ingen avgjørelse før sommeren

Det er gått snart to og et halvt år siden Anne-Elisabeth Hagen forsvant fra Sloraveien 4 i Lørenskog. Ektemannen Tom Hagen ble pågrepet for snart ett år siden, men om saken ender opp med henleggelse eller tiltale blir ikke avklart før sommeren, sier politiet. Foto: Gorm Kallestad / NTB
Det er gått snart to og et halvt år siden Anne-Elisabeth Hagen forsvant fra Sloraveien 4 i Lørenskog. Ektemannen Tom Hagen ble pågrepet for snart ett år siden, men om saken ender opp med henleggelse eller tiltale blir ikke avklart før sommeren, sier politiet. Foto: Gorm Kallestad / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er snart ett år siden Tom Hagen ble pågrepet i Lørenskog-saken. Men om det blir henleggelse eller tiltale blir ikke avklart før sommeren, sier politiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Saken er svært krevende, omfattende og kompleks. Det gjenstår en lang rekke relevante etterforskningsskritt før saken er klar til påtaleavgjørelse. Det vil ikke foreligge noen innstilling før sommeren. Vi ønsker ikke å tidfeste dette nærmere , sier påtaleleder Gjermund Hanssen til VG.

Det er fremdeles uklart hva som har skjedd med Anne-Elisabeth Hagen, som forsvant fra sitt hjem på Fjellhammar i Lørenskog 31. oktober 2018. Ektemannen ble pågrepet, siktet for drap, 28. april i fjor.

Politiet sier nå at de mener de er nærmere målet med å oppklare saken. Eventuelle medhjelpere i saken blir undersøkt nøye, sier de.

– Politiets hypotese synes å forutsette at Tom Hagen har hatt flere ukjente innleide medhjelpere. Jeg synes det er positivt at politiet omsider retter fokus mot dette, og jeg er trygg på at etterforskningen vil vise at politiets siktelse er feil, sier Hagens forsvarer, advokat Svein Holden.