LO-topp etter ny nedstengning: – Det er klart vi er bekymret nå

Leder i LO i Oslo og Viken, Ulf Lervik, er bekymret for arbeidstakerne etter at Viken-regionen ble nedstengt. Foto: Henrik Skolt / NTB
Leder i LO i Oslo og Viken, Ulf Lervik, er bekymret for arbeidstakerne etter at Viken-regionen ble nedstengt. Foto: Henrik Skolt / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

LO i Oslo og Viken er bekymret etter at hele Viken-regionen ble nedstengt. Særlig gjelder det uorganiserte arbeidstakere, som oppfordres til å ta kontakt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Stort sett alt i Viken-regionen ble stengt på få timers varsel mandag kveld. Det gjelder alt fra kjøpesentre til kino og restauranter, med unntak av take away.

– Det er fryktelig tragisk den situasjonen mange av våre medlemmer møtte i natt. Det er mange butikker som må permittere. Det er klart vi er bekymret for den situasjonen som er i arbeidslivet som er nå, sier Ulf Lervik, leder i LO i Oslo og Viken.

– Men når det gjelder disse uorganiserte bedriftene i det området her, er det nok en større bekymring. Vi får en del tilbakemeldinger som er ganske bekymringsfulle, sier Lervik.

Planlegger krisemøte

Det er særlig de uorganiserte arbeidstakerne han bekymrer seg for. Fagorganiserte har gode sikkerhetsnett som er bygget opp av trepartsamarbeidet gjennom pandemien, forklarer han.

Rådet er å ta kontakt med LO, som opplever medlemsvekst som aldri før under pandemien.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er ganske mange som kontakter oss og fagforeninger som ikke er organisert, men som ønsker seg det. Vi har aldri fått så mange medlemmer som nå, sier Lervik.

Nøyaktig hvor mange som permitteres, har ikke LO oversikt over ennå. Det planlegges et digitalt møte med tillitsvalgte for å få den oversikten. Det møtet skal bli avholdt etter LO-leder Hans-Christian Gabrielsens begravelse neste tirsdag.

Roser trepartsamarbeidet

– Vi er bekymret nå, det er mange arbeidsplasser som har hatt det tøft et helt år, og som fikk det enda tøffere med den beskjeden mandag. Men vi har forståelse for at tiltakene må iverksettes og at liv og helse går først, sier Lervik.

Han sier at trepartsamarbeidet i Viken fungerer godt, og at LO, NHO og fylkeskommunen eller kommunene jobber mot samme mål.

– Vi jobber for å tilrettelegge tiltak, og snu hver stein for å bevare arbeidsplasser, sier Lervik.