Derfor stenges Oslo ned: Frykter kollaps i smittevernsystemet

Byrådsleder Raymond Johansen (i midten), byråd for helse, eldre og innbyggertjenester Robert Steen (t.h.) og byråd for oppvekst og kunnskap Inga Marte Thorkildsen orienterte mandag om coronasituasjonen og hvilke tiltak som skal gjelde i Oslo fremover.
Byrådsleder Raymond Johansen (i midten), byråd for helse, eldre og innbyggertjenester Robert Steen (t.h.) og byråd for oppvekst og kunnskap Inga Marte Thorkildsen orienterte mandag om coronasituasjonen og hvilke tiltak som skal gjelde i Oslo fremover. Foto: Berit Roald / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Selv om dødstallene ikke er høye, stenger Oslo ned strengere enn noen gang tidligere. Byrådet frykter at sporingsarbeidet og intensivkapasiteten blir sprengt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Smittetallene har steget til værs i Oslo den siste tiden, mens antall dødsfall på grunn av coronaviruset er lavt. Det henger sammen med at en stor andel av de eldre nå er vaksinert. Likevel innføres de strengeste tiltakene så langt i pandemien.

Det begrunnes med frykt for at intensivkapasiteten blir sprengt, og at smittesporingen blir umulig hvis smitten fortsetter å øke.

– Husk dette: Forutsetningen for at vi skal ha kontroll over denne situasjonen, er at hele apparatet med testing, isolasjon, smittesporing og karantene fungerer. Hvis smitten blir for høy, over for lang tid, risikerer vi at systemet kneler. Da mister vi kontrollen, sier byrådsleder Raymond Johansen.