St. Olavs hospital avkrefter innleggelse av AstraZeneca-vaksinert

Pasienten er lagt inn på St. Olavs hospital i Trondheim. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Pasienten er lagt inn på St. Olavs hospital i Trondheim. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

St. Olavs hospital avkrefter at en person er innlagt på sykehuset etter å ha tatt coronavaksinene til AstraZeneca i Trondheim.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Vaksinesjef Helge Garåsen i Trondheim kommune opplyste Nidaros om innleggelsen mandag morgen.

– Vi har ingen innlagte som matcher den beskrivelsen , sier kommunikasjonsrådgiver Kirsten McDonagh på St. Olavs hospital til Adresseavisen.

Kommunens vaksinesjef kjenner ikke til flere detaljer om den eventuelle innleggelsen.

– Vi fikk beskjed om at en person var sendt fra legevakta til innleggelse. Det kan skje at folk blir snudd i mottaket, sier Garåsen til avisa etter å ha blitt konfrontert med sykehusets uttalelse.

Vaksinering satt på vent

Det er 2.600 personer i Trondheim som har fått AstraZeneca-vaksinen, opplyser kommunen. Alle er helsepersonell.

Norge satte AstraZeneca-vaksineringen på vent torsdag. Det skjedde etter meldinger fra Danmark og andre land om mulige bivirkninger i form av blodpropp.

– Vi har fått veldig mange henvendelser til legevakta i helga. Det er både helsepersonell som har fått bivirkninger og andre som er bekymret, sier Garåsen til Nidaros.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

AstraZeneca avviser økt fare for blodpropp

Vaksineprodusenten uttalte lørdag at analyser av koronavaksinen deres ikke har vist tegn til økt risiko for blodpropp eller reduksjon av blodplater.

Medisinsk fagdirektør Steinar Madsen i Legemiddelverket har kritisert uttalelsene fra AstraZeneca.

– AstraZeneca har ikke grunnlag for å hevde at disse tilfellene ikke har noe med vaksinen å gjøre, sa Madsen til NTB søndag.

Helsearbeidere innlagt

Tre helsearbeidere ble lørdag innlagt på Rikshospitalet på grunn av komplikasjoner knyttet til blodpropp som er oppstått etter at de har fått AstraZeneca-vaksine. Søndag ble tilstanden deres fortsatt betegnet som svært alvorlig.

Fredag døde en kvinne i 30-årene etter akutt sykdom på Tynset, ti dager etter at hun ble vaksinert med coronavaksinen fra AstraZeneca. Det er foreløpig uvisst om det er en sammenheng mellom vaksinen og det uventede dødsfallet.

Legemiddelverket har mottatt over 1.000 bekymringsmeldinger etter at de gikk ut og ba folk varsle om mulige bivirkninger etter å ha fått AstraZeneca-vaksinen.