Kvinne i 40-årene og mindreårig jente døde i trafikkulykken i Alta

<p>To personer omkom og tre er skadd i en møteulykke på E6 ved Alta tirsdag kveld. Foto: Dennis Bjerring, Altaposten / NTB</p>
To personer omkom og tre er skadd i en møteulykke på E6 ved Alta tirsdag kveld. Foto: Dennis Bjerring, Altaposten / NTB

Føreren av den ene bilen, en kvinne i 40-årene, og en mindreårig jente mistet livet i frontkollisjonen mellom to personbiler på E6 i Alta tirsdag kveld.

Møteulykken skjedde på E6 i Kvenvik utenfor Alta. Den ble først meldt like etter klokka 20. En time senere kom opplysningen om at det var en dødsulykke.

– I den ene bilen var det en voksen kvinne i slutten av førtiårene som var sjåfør, og i samme bil befant det seg to mindreårige jenter. Det ble raskt konstatert at kvinnen var omkommet. Begge jentene var skadet, og den ene ble erklært død på stedet etter at det var forsøkt hjerte/lungeredning, skriver politiet i pressemeldingen.

Politiet opplyser onsdag ettermiddag at de omkomne er 10 år gamle Nora Alvilde Tiberg og 49 år gamle Ann-Katrin Nilson, begge fra Alta. De to satt i samme bil, og er ikke i slekt.

Den andre jenta ble sendt med ambulansefly til Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) i Tromsø hvor hun fortsatt befinner seg. Hun er alvorlig skadd, opplyste UNN på Twitter tidligere onsdag.

– I den andre bilen var det to unge menn tidlig i tyveårene. De har begge pådratt seg moderate skader, og de har også blitt sendt til UNN, skriver politiet videre.

Frontkollisjonen skjedde rundt klokken 19.40 tirsdag kveld.

Personbilene frontkolliderte i en slak sving mellom de to tunnelene på østsiden av Kvenvik. Det er 80-sone på strekningen og stedvis glatte partier med spor av bar asfalt i isdekket.

Politiet jobber med taktiske avhør og kriminaltekniske undersøkelser.

Personvernpolicy