Arbeidsgruppe mener vi kan dra på festival i sommer

Folk koser seg i godværet på Øyafestivalen i Oslo i 2019. Kanskje blir det mulighet for festivaler her i landet også til sommeren. Foto: Terje Pedersen / NTB
Folk koser seg i godværet på Øyafestivalen i Oslo i 2019. Kanskje blir det mulighet for festivaler her i landet også til sommeren. Foto: Terje Pedersen / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sommerens festivaler kan gjennomføres med risikoreduserende tiltak. Det mener en arbeidsgruppe nedsatt av kulturminister Abid Raja (V).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– En kombinasjon av vaksinering, hurtigtesting, helsepass og andre etablerte smitteverntiltak er oppskriften for å kunne gjennomføre store festivaler i sommer, mener «sommergruppen».

Konklusjonen er at store arrangementer kan gjennomføres uten større smitterisiko enn i samfunnet for øvrig, skriver Aftenposten.

Nå som sommergruppen har levert sin anbefaling, skal helsemyndighetene vurdere innholdet. Så skal regjeringen bestemme hvilke regler som vil gjelde for festivalene i sommer. Regjeringen legger stor vekt på rådene fra helsemyndighetene.

Kulturminister Abid Raja (V) sier i en pressemelding at situasjonen fortsatt er uforutsigbar.

– Vi er mange som håper at sommeren skal bli så normal som mulig, men det er flere faktorer som spiller inn. Jeg er glad for at sommergruppen er innstilt på fortsatt å gjøre en jobb fremover, sier Raja.