Solberg i tale: – Det kunne vært mye verre

Statsminister Erna Solberg holder tale om coronapandemien, i forbindelse med at det snart er ett år siden Norge iverksatte de første inngripende tiltakene mot viruset. Foto: Heiko Junge / NTB
Statsminister Erna Solberg holder tale om coronapandemien, i forbindelse med at det snart er ett år siden Norge iverksatte de første inngripende tiltakene mot viruset. Foto: Heiko Junge / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Erna Solberg (H) mener nordmenns tillit er verdt mange ganger mer enn et oljefond, og at situasjonen i Norge kunne vært langt verre.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I sin tale til folket søndag kveld påpekte statsministeren at Norge har vært heldige i motsetning til mange andre land under pandemien.

– Norge er i en særstilling. Noen land har blitt rammet mye hardere, både medisinsk og økonomisk, sa Solberg.

Talen var en markering av at det snart har gått ett år siden hun og regjeringen innførte de strengeste restriksjonene i Norge siden andre verdenskrig. Tusenvis har blitt permittert og mistet jobben siden da.

– Kunne vært mye verre

– Det kunne vært mye verre. Vi har en solid økonomi. Vaksineringen er i gang, og mer kommer, sa Solberg.

Norge skal ha fått 1,2 millioner doser coronavaksine før utgangen av mars, ifølge Solberg. Ved utgangen av april kan dette tallet være mer enn doblet, og i sommer vil vi få enda større leveranser, lovet hun.

Hun sa at myndighetene og politikerne i hovedsak har stått sammen, og takket også befolkningen for innsatsen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Verdifull tillit

– Vi har modige eldre og fantastiske unge som har stilt opp for hverandre. Vi har tillit til hverandre. En tillit som er verd mange ganger mer enn et oljefond, sa Solberg.

Statsministeren trakk også fram sorgen over dem som vi har mistet til coronaviruset.

– Mange har kjent på en redsel. For noen i risikogruppen. For selv å være i risikogruppen. Redde for å miste noen, sa Solberg.

Hun oppfordret også folk til å holde ut, og fortsette innsatsen.

– Klarer vi å beholde kontrollen på smitten i mars og april, klarer vi å få R-en under én. Da vil så mange være vaksinert at vi i mai kan ta første steg mot en helt normal hverdag, sa hun.