Ordfører skuffet over rånetreff i Ullensaker

Ordfører i Ullensaker, Eyvind Jørgensen Schumacher er lite imponert over rånetreffet på Gardermoen i helgen. Over 100 personer deltok på treffet. Foto: Fredrik Hagen / NTB
Ordfører i Ullensaker, Eyvind Jørgensen Schumacher er lite imponert over rånetreffet på Gardermoen i helgen. Over 100 personer deltok på treffet. Foto: Fredrik Hagen / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ordføreren i Ullensaker er skuffet over rånertreffet som ble arrangert i kommunen lørdag kveld. Over 100 rånere samlet seg på Gardermoen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Til Romerikes Blad sier Ullensaker-ordfører Eyvind Jørgensen Schumacher (Ap) at et slikt arrangement er å motvirke arbeidet som ellers gjøres for å hindre smittespredning.

Avisens bilder fra treffet viser at mange av personene verken holdt avstand til andre eller brukte munnbind. Maksgrensen for sammenkomster i Ullensaker 20 personer.

Ordføreren frykter slike samlinger blir kilden til større utbrudd, og sier det er trist at ikke miljøet er med på å ta det ansvaret vi alle må ta nå.

– Det er ekstra viktig i Ullensaker hvor vi har en urovekkende smitteutvikling. Og det er jo særlig i denne aldersgruppen, blant unge voksne, vi ser en stor økning i smitten, sier Schumacher.

Tim André Hammersborg Dahl, som sto bak arrangementet på Facebook, sier til avisen at han forstår ordførerens synspunkt.

– Jeg skjønner at han blir skuffet av at vi lager et stort oppmøte med folk. Likevel mener jeg det er verre ting å ta tak i enn et lite biltreff, sier han og legger til at de aller fleste satt inne i bilene og holdt god avstand for å hindre smitte.

– Personlig synes jeg det er bedre at folk kan komme seg litt ut i stedet for å sitte inne foran tv-en eller PC-en, sier Dahl.