Norske kommuner uenige i nivået på smittetiltak

Kommuner med lite smitte er splittet i synet på om nye nasjonale restriksjoner er nødvendig. Foto: Gorm Kallestad / NTB
Kommuner med lite smitte er splittet i synet på om nye nasjonale restriksjoner er nødvendig. Foto: Gorm Kallestad / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Norske kommuner med lite smitte er splittet i synet på hvem som bør bestemme tiltaksnivået når regjeringen legger fram nye nasjonale tiltak til uka.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Flere kommuner som VG har vært i kontakt med, er splittet i sitt syn på nye nasjonale restriksjoner. Flere av kommunene med lite smitte ønsker ikke nye nasjonale tiltak i det hele tatt.

I Hemsedal mener ordfører Pål Rørby (Sp) at det vil være en katastrofe hvis det innføres nasjonal skjenkestopp og hytteforbud, mens Narvik-ordfører Rune Edvardsen (Ap) sier at kommunen har hatt lite smitte og ønsker å bestemme selv.

Ordfører i Lierne, Bente Estil (Ap), mener det blir urettferdig om kommuner uten smitte må ha like strenge tiltak som kommuner med mye smitte.

I Våler kommune, som også har lite smitte, men som ligger i nærheten av regioner med høyt smittetrykk, er stemningen litt annerledes.

– Hvis de faglige rådene sier at det beste er å ha strengere regler, da vil jeg støtte det, sier ordfører Reidar Kaabbel (Sp).

Også kommuner i Nordland og Rogaland, som har lav smitte, men ligger i nærheten av områder med høy smitte, støtter nasjonale tiltak.