Norske kommuner uenige i nivået på smittetiltak

Kommuner med lite smitte er splittet i synet på om nye nasjonale restriksjoner er nødvendig. Foto: Gorm Kallestad / NTB
Kommuner med lite smitte er splittet i synet på om nye nasjonale restriksjoner er nødvendig. Foto: Gorm Kallestad / NTB Foto: NTB

Norske kommuner med lite smitte er splittet i synet på hvem som bør bestemme tiltaksnivået når regjeringen legger fram nye nasjonale tiltak til uka.

Flere kommuner som VG har vært i kontakt med, er splittet i sitt syn på nye nasjonale restriksjoner. Flere av kommunene med lite smitte ønsker ikke nye nasjonale tiltak i det hele tatt.

I Hemsedal mener ordfører Pål Rørby (Sp) at det vil være en katastrofe hvis det innføres nasjonal skjenkestopp og hytteforbud, mens Narvik-ordfører Rune Edvardsen (Ap) sier at kommunen har hatt lite smitte og ønsker å bestemme selv.

Ordfører i Lierne, Bente Estil (Ap), mener det blir urettferdig om kommuner uten smitte må ha like strenge tiltak som kommuner med mye smitte.

I Våler kommune, som også har lite smitte, men som ligger i nærheten av regioner med høyt smittetrykk, er stemningen litt annerledes.

– Hvis de faglige rådene sier at det beste er å ha strengere regler, da vil jeg støtte det, sier ordfører Reidar Kaabbel (Sp).

Også kommuner i Nordland og Rogaland, som har lav smitte, men ligger i nærheten av områder med høy smitte, støtter nasjonale tiltak.

Personvernpolicy