Smitteutbrudd ved Drammen sykehus

Drammen sykehus i Viken. Foto: Geir Olsen / NTB
Drammen sykehus i Viken. Foto: Geir Olsen / NTB Foto: Geir Olsen / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tre pasienter og to ansatte ved Drammen sykehus har fått påvist coronavirus. Flere titalls personer er satt i karantene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fredag ble kirurgisk sengepost 2 på Drammen sykehus stengt etter at både ansatte og pasienter fikk påvist coronasmitte, skriver Drammens Tidende.

Pressevakt hos Vestre Viken, Torfinn Frostad, opplyser til avisa at det dreier seg om en ansatt på kirurgisk avdeling og en ansatt på gynekologisk avdeling, i tillegg til tre pasienter. Rundt 30 ansatte er satt i karantene og blir testet i løpet av helgen.

Smitteveien er ukjent, men smittesporingen er godt i gang, ifølge Frostad.

Sengeposten vil være stengt for inntak fram til prøvesvarene foreligger, men sykehuset opplyser blant annet om at andre sengeposter benyttes for å ivareta pasienter som trenger øyeblikkelig hjelp og pasienter som ikke kan skrives ut har blitt lagt på andre avdelinger.

For å hindre ytterligere smitte har sykehuset innført daglig testing av pasienter som er overført fra kirurgisk sengepost 2. I tillegg skal alle pasienter som overflyttes fra Oslo universitetssykehus, testes ved ankomst.