Folk droppet sykehusbesøk i første coronanedstenging, viser rapport

Akershus universitetssykehus (Ahus). Personer med hjerteinfarkt og hjerneslag lot være å oppsøke sykehus for medisinsk behandling i pandemiens første fase, viser ny rapport.
Akershus universitetssykehus (Ahus). Personer med hjerteinfarkt og hjerneslag lot være å oppsøke sykehus for medisinsk behandling i pandemiens første fase, viser ny rapport. Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

En ny rapport om håndteringen av coronakrisen viser at personer med hjerteinfarkt og hjerneslag lot være å oppsøke sykehus under den første nedstengingen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Senter for klinisk dokumentasjon og evaluering (SKDE) har undersøkt tilbudet av spesialisthelsetjenester i mars og april i fjor. Rapporten viser en reduksjon i pasienter med både hjerteinfarkt og hjerneslag som fikk akuttbehandling, på henholdsvis 17 og 6 prosent.

– Folk har latt være å dra på sykehus for ting de kanskje ellers ville ha dratt med, sier SKDE-direktør Barthold Vonen til VG.

– Vi vet jo ikke med sikkerhet hva som er årsakene, men vi kjenner jo til at folk har vært urolige og redde for å bli smittet på sykehus, legger han til.

Rapporten er del av granskningen til Koronakommisjonen.