Ordfører: Går mot full nedstenging i Ullensaker

Ordfører i Ullensaker, Eyvind Jørgensen Schumacher tror det går mot en full nedstenging av kommunen fra tirsdag. Foto: Fredrik Hagen / NTB
Ordfører i Ullensaker, Eyvind Jørgensen Schumacher tror det går mot en full nedstenging av kommunen fra tirsdag. Foto: Fredrik Hagen / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ullensaker kommune sliter med høye smittetall. Kommunens ordfører sier kommunen mest sannsynlig blir stengt ned fra tirsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hvor langt kommunen vil gå i å stramme inn, blir avgjort på et formannskapsmøte mandag, sier ordfører i Ullensaker, Eyvind Jørgensen Schumacher (Ap), til Mitt Ullensaker.

Det siste døgnet er det meldt om 23 nye smittetilfeller i Ullensaker. Så langt denne uken er det meldt 61 nye smittede, og dermed går det mot det høyeste antall smittede på en uke i Ullensaker siden pandemiens start, skriver avisen.

Både den britiske og den sørafrikanske varianten av coronaviruset har funnet veien til Ullensaker - og nå mener ordføreren at kommunen må legge seg på tiltaksnivå 5A. Det er tilsvarende det som er innført i Lillestrøm og Lørenskog, med stengte butikker, serveringssteder og treningssentre.

– Det er ikke sikkert tiltakene i Ullensaker blir identiske som i Lillestrøm og Lørenskog, men hovedlinjene blir de samme, sier Schumacher.

– For ikke å totalt miste kontrollen, er dette nivået det mest ansvarlige.