Helsebyråd i Oslo: Ikke aktuelt å prioritere vaksiner på bakgrunn av etnisitet

Afshan Rafiq (H) utfordrer byrådet i Oslo til å prioritere eldre innvandrere i storfamilier bør prioriteres når Oslo velger intern vaksinestrategi. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Afshan Rafiq (H) utfordrer byrådet i Oslo til å prioritere eldre innvandrere i storfamilier bør prioriteres når Oslo velger intern vaksinestrategi. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Eldre innvandrere i storfamilier bør prioriteres når Oslo velger intern vaksinestrategi, mener bystyremedlem Afshan Rafiq (H) i Oslo. Helsebyråden er ikke enig.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Byrådet vurderer løpende spørsmålet om prioritering av vaksiner internt i Oslo, men det er ikke aktuelt å prioritere vaksiner på bakgrunn av etnisitet, svarer Helsebyråd Robert Steen (Ap) til VG om forslaget til Høyre-politikeren.

Rafiq sier at eldre i flergenerasjonsfamilier ikke har mulighet til å skjerme seg fra smitten fra familiemedlemmer som går på jobb og skole.

– De blir alvorlig syke, som igjen betyr en stor belastning for storsamfunnet og ikke minst dem selv – fordi de kan måtte bøte med livet, sier høyrepolitikeren.

Hun vil ikke være med på at forslaget er det samme som å si at enkelte innbyggere er mer verdt enn andre, men å sette inn støtet der det trengs mest.

Helsebyråd Robert Steen (Ap) sier til avisen at de vil fortsette å følge den aldersbaserte rekkefølgen til Folkehelseinstituttet. Det innebærer at de eldste i de prioriterte bydelene vil bli vaksinert først.