Politiets sakkyndige tror forfatter av trusselbrevet i Hagen-saken snakker norsk

Et trusselbrev som ble funnet inne i Sloraveien 4 etter at Anne-Elisabeth Hagen forsvant i 2018 ble mest trolig skrevet av en person med norsk som førstespråk, viser en rapport politiet har mottatt.
Et trusselbrev som ble funnet inne i Sloraveien 4 etter at Anne-Elisabeth Hagen forsvant i 2018 ble mest trolig skrevet av en person med norsk som førstespråk, viser en rapport politiet har mottatt. Foto: Gorm Kallestad / NTB

Politiets eksperter tror trusselbrevet som ble funnet etter at Anne-Elisabeth Hagen forsvant, ble skrevet av en med norsk som førstespråk.

Brevet som ble funnet inne i Sloraveien 4 i Lørenskog etter at Anne-Elisabeth Hagen forsvant i oktober 2018 er blant politiets viktigste bevis. Det er skrevet på gebrokkent norsk med innslag av engelske ord.

Politiet har tidligere antatt at utenlandske kriminelle kunne stå bak brevet og bortføringen, men i fjor engasjerte etterforskningen nye språkeksperter, som har gjennomgått brevet, skriver NRK.

Rapporten fra ekspertene ble overlevert politiet i februar.

– De sakkyndiges vurdering er at brevet mest sannsynlig er forfattet av en eller flere personer med norsk som førstespråk. Utover dette har vi ingen kommentarer til undersøkelsene, sier påtaleansvarlig, politiinspektør Gjermund Hanssen i Øst politidistrikt til NRK.

Etterforskningen av den uløste bortføringssaken pågår fremdeles for fullt med om lag 30 etterforskere fra Øst politidistrikt og fra Kripos. Foruten trusselbrevet, som er sentralt i etterforskningen, jobber politiet også gjennomgang av beslag og bearbeiding av tidligere innhentet informasjon.

– Det jobbes også med kryptosporet, uten at vi ønsker å gå i detaljer her, sier politiinspektør Agnes Beate Hemiø til NTB.

I trusselbrevet som ble funnet i hjemmet etter at Anne-Elisabeth Hagen forsvant 31. oktober 2018, ble Tom Hagen avkrevd 9 millioner i kryptovalutaen monero.

Politiet og Hagen-familien ble enige om å ikke betale pengene, men ifølge VG betalte Tom Hagen 1,3 millioner euro i monero i fjor sommer. Etter dette skal det ha blitt stille fra den angivelige motparten.

Personvernpolicy