Ble varslet om smittefare på byggeplass i Oslo én måned før utbrudd

Denne bygningen på Solli plass i Oslo er i ferd med å bygges om til hotell. For øyeblikket er 50 arbeidere koronasmittet.
Arkivfoto: Vidar Ruud / NTB
Denne bygningen på Solli plass i Oslo er i ferd med å bygges om til hotell. For øyeblikket er 50 arbeidere koronasmittet. Arkivfoto: Vidar Ruud / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Både Arbeidstilsynet og hovedentreprenøren Hent ble varslet om bekymring for smittefare ved en byggeplass i Oslo lenge før utbruddet kom.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I forrige uke ble byggeplassen til Petter Stordalens nye hotell i Oslo rammet av koronasmitte etter 32 bekreftede smittetilfeller.

Men ifølge Dagbladet ble det meldt om smittefare og rutinesvikt ved byggeplassen en hel måned før det ble bekreftet smitte.

Både Fellesforbundets lokalavdeling i Oslo, Bygningsarbeidernes Fagforening, og Fair Play Bygg Oslo og omegn, sier at det tikket inn flere varsler som ble formidlet til Arbeidstilsynet og hovedentreprenøren Hent.

– Jeg kan bekrefte at vi sendte en bekymring om smittevernet på to av Hent sine byggeplasser i Oslo, nærmere bestemt Pressens Hus i Skippergata og komplekset Sommerrogata, sier Lars Mamen, daglig leder i Fair Play Bygg Oslo.

Bekymringsmeldingene omfattet blant annet dårlig renhold og for dårlige smittevernrutiner.

Kommunikasjonsdirektør Endre Persen i Hent innrømmer rutinesvikt.

– Erfaringene er tatt videre og har ført til endringer for alle våre prosjekter, sier Persen.

Per i dag er det 50 arbeidere på byggeplassen i Sommerrogata som har testet positivt.