Store smitteutbrudd i Vestfold-kommuner

Tønsberg (bildet) og Horten har nå sine største smitteutbrudd så langt i pandemien. Foto: Terje Bendiksby / NTB
Tønsberg (bildet) og Horten har nå sine største smitteutbrudd så langt i pandemien. Foto: Terje Bendiksby / NTB Foto: NTB

Det britiske mutantviruset herjer i Vestfold-kommunene Horten og Tønsberg, som nå har sine største utbrudd av coronaviruset.

Onsdag kveld møtes alle kommunene i tidligere Vestfold til et møte om mulige fellestiltak, skriver VG.

I nabobyene Horten og Tønsberg opplever de nå de største smitteutbruddene så langt i pandemien. Bare i Tønsberg kommune er det blitt registrert 42 nye smittetilfeller de siste tre dagene, hele 20 ble registrert søndag.

– Vi har hatt smittetrykk i perioder før også, men dette er helt spesielt. Det dreier seg om den britiske mutanten i 35 av tilfellene, og vi ser at den smitter mer aggressivt, sier ordfører Anne Rygh Pedersen (Ap) til avisen.

I Horten er det de to siste dagene registrert 24 nye smittetilfeller i løpet av mandag og tirsdag. I marinebyen hadde de ikke hatt mer enn fem nye smittetilfeller på én dag før dette.

– Vi tror det dreier seg om den britiske mutantvarianten i de aller fleste tilfellene og håndterer alle som det, sier kommuneoverlege Niels Kirkhus i Horten.

Personvernpolicy