Nordmenns forbruksgjeld falt med 1,5 milliarder kroner i februar

Nordmenns kredittkortgjeld er lavere enn på lenge. – Det er det laveste vi har registrert siden vi begynte å måle tall, sier daglig leder Egil Årrestad i Gjeldsregisteret Foto: Jon Olav Nesvold / NTB
Nordmenns kredittkortgjeld er lavere enn på lenge. – Det er det laveste vi har registrert siden vi begynte å måle tall, sier daglig leder Egil Årrestad i Gjeldsregisteret Foto: Jon Olav Nesvold / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nordmenns samlede forbruksgjeld er nå på 153,8 milliarder kroner etter et fall på 1,5 milliarder den siste måneden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er det laveste vi har registrert siden vi begynte å måle tall, sier daglig leder Egil Årrestad i Gjeldsregisteret til Finansavisen.

Siden det første koronatilfellet ble oppdaget i Norge for ett år siden, er nordmenns forbruksgjeld redusert med hele 20 milliarder kroner.

Årrestad tror innføringen av gjeldsregistrene og strengere krav til bankenes utlånspraksis har betydd en del. Men koronasituasjonen er også en viktig forklaring.

– Det er åpenbart at den vedvarende koronasituasjonen med lavere forbruk, usikkerhet og økonomiske utfordringer for mange, medfører redusert pengebruk og fortsatt nedgang i forbruksgjelden, sier Årrestad.