Dette skjedde i natt

Foto: Heiko Junge / NTB
Foto: Heiko Junge / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til onsdag 3. mars.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

499 nye koronasmittede siste døgn

Det siste døgnet er det registrert 499 koronasmittede i Norge. Det er 230 færre enn dagen før, men 109 flere enn samme dag i forrige uke. I alt 214 av tilfellene ble registrert i Oslo.

Ved midnatt natt til i dag var det registrert 72.234 koronasmittede personer her i landet, viser foreløpige tall fra det nasjonale meldesystemet for smittsomme sykdommer (MSIS).

Vannstanden i Stjørdalselva har sunket

Brannvesenet som overvåker Stjørdalselva, har varslet om at vannstanden har sunket og at det er «mindre kritisk vannføring», melder politiet i Trøndelag.

– De har observert store isflak som nå driver ut i fjorden, noe som kan være til fare for båttrafikk, advarer politiet på Twitter. Onsdag skal geolog vurdere området på nytt.

Biden lover raskere vaksinering

Alle voksne i USA skal ha fått tilbud om koronavaksine før utgangen av mai, lover president Joe Biden. Hans opprinnelige plan var å nå dette målet innen utgangen av juli.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Årsaken til den raskere vaksineplanen er at vaksineproduksjonen trappes opp og at en tredje koronavaksine er blitt godkjent.

Høyeste dødstall i Brasil

Brasil har registrert 1.641 koronarelaterte dødsfall det siste døgnet. Det er landets høyeste døgntall til nå i pandemien. Totalt er 257.361 koronarelaterte dødsfall registrert siden pandemien startet, ifølge helsedepartementet.

Landet har, med sine 212 millioner innbyggere, det nest høyeste dødstallet i verden etter USA.

Geriljasoldater drept i Colombia

Ti geriljasoldater er drept og tre såret i et militærangrep mot en tidligere Farc-base i jungelen sørøst i Colombia.

Geriljagruppen Farc ble omgjort til et politisk parti som ledd i fredsavtalen fra 2016 etter å ha ført krig mot staten i flere tiår. Flere geriljasoldater har senere brutt ut og tatt opp våpnene igjen.