Dette skjedde i natt

Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB
Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til tirsdag 2. mars.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

729 nye koronasmittede siste døgn – høyeste siden januar

Det siste døgnet er det registrert 729 koronasmittede i Norge. Det er det høyeste daglige smittetallet siden starten av januar. Økningen er på 549 flere smittetilfeller enn dagen før og 503 flere enn samme dag i forrige uke.

Det daglige smittetallet har ikke vært så høyt siden 7. januar, viser Folkehelseinstituttets oversikt. Da ble det registrert 735 nye tilfeller. Flest registrerte smittetilfeller kom 4. januar med 936.

Første møte mellom Biden og Lopez Obrador

Innvandring, koronavirus og økonomi var temaer da USAs president Joe Biden holdt sitt første møte med sin mexicanske motpart Andres Manuel Lopez Obrador mandag. De to lovet å styrke forholdet mellom USA og Mexico etter fire turbulente år.

På grunn av koronapandemien fant møtet sted via videolink. Det var Bidens andre møte med en utenlandsk leder som president. Det første møtet, også det virtuelt, ble holdt med Canadas statsminister Justin Trudeau i slutten av forrige måned.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Zuccarello kåret til ukens spiller i NHL

Den norske ishockeyspilleren Mats Zuccarello er kåret til ukens spiller av NHLs spillerorganisasjon etter to mål og seks målgivende pasninger i forrige uke.

Mats Zuccarello kastet ikke bort tiden da han igjen var å se i lagoppstillingen til Minnesota Wild, bemerker NHLPA i kåringen. Nordmannen mistet startet av sesongen på grunn av skade i håndleddet, men han har vært suveren etter skadeavbrekket.

50 millioner har fått vaksine i USA

Totalt er det satt rundt 76 millioner doser med koronavaksine så langt i USA, viser tall fra landets folkehelseinstitutt CDC. Over 25 millioner mennesker har fått begge dosene som trengs for å være fullvaksinert.

Vaksinene fra Pfizer/Biontech og Moderna krever to doser. Men fra i dag starter USA vaksinering med en tredje vaksine, fra Johnson & Johnson. Denne krever kun én dose for å oppnå full vaksinasjon.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Twitter-oppgjør med misvisende vaksinemeldinger

Twitter har begynt å merke meldinger som inneholder misvisende informasjon om koronavaksiner. Det opplyste selskapet i natt, norsk tid.

Folk som legger ut en enkelt melding med misvisende informasjon om koronavaksiner, slipper konsekvenser. To regelbrudd fører til utestengelse i tolv timer. Fem eller flere slike brudd fører til permanent utestengelse.