650 ansatte venter på Hydros avgjørelse

Hydro vurderer å legge ned valseverkene i Holmestrand og på Karmøy som til sammen har 650 ansatte. Her fra Hydros anlegg på Karmøy. Foto: Jan Kåre Ness / NTB
Hydro vurderer å legge ned valseverkene i Holmestrand og på Karmøy som til sammen har 650 ansatte. Her fra Hydros anlegg på Karmøy. Foto: Jan Kåre Ness / NTB Foto: NTB

Hydro vurderer å selge valseverkene i Holmestrand og på Karmøy som til sammen har 650 ansatte.

Hydros valsede aluminiumsprodukter produseres her og i Tyskland, men selskapet er ikke fornøyd med inntjeningen og vurderer salg av hele eller deler av virksomheten, skriver NRK.

– Hydro ønsker å investere både i den norske virksomheten videre og i valsesystemer. Vi har derfor sett på om det er andre konstellasjoner som kan gjøre at valsesystemet kan få en bedre utvikling fremover, sier informasjonsdirektør Halvor Molland i Hydro.

Hydro sliter med lønnsomheten i enheten Hydro Rolling, skriver E24. Den leverte et underliggende driftsresultat på 70 millioner kroner i fjor, ned fra 413 millioner kroner i 2018 og tilsvarende sum i 2019. Samtidig leverte flere av selskapets andre enheter driftsresultat på over én milliard kroner i fjor.

De ansatte ved hjørnesteinsbedriftene stiller seg uforstående til avgjørelsen, som ifølge kanalen er ventet i nær framtid.

– Jeg vet ikke hva logikken er. Det må handle om penger. Det kan ikke være noe annet, sier hovedtillitsvalgt Rolf Arnesen i Fellesforbundet ved Hydros avdeling i Holmestrand.

Ordførerne i Holmestrand og Karmøy har sammen med ordførerkollegene i Høyanger og Årdal gått sammen for å stanse salget, og Ap-leder Jonas Gahr Støre sier han kommer til å følge nøye med på hva Hydro gjør.

Personvernpolicy