Varmerekorder i en ellers kald februar måned

Selv om februar startet svært kaldt, endte det opp med å bli satt flere varmerekorder i Norge. Kaldest var det i Folldal, varmest ble det i Grimstad.
Selv om februar startet svært kaldt, endte det opp med å bli satt flere varmerekorder i Norge. Kaldest var det i Folldal, varmest ble det i Grimstad. Foto: Gorm Kallestad / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Februar var kald i store deler av landet. Samtidig endte måneden med å bli svært mild, og flere varmerekorder ble slått.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kaldest var det i Innlandet og Trøndelag. Man må tilbake til 2010 for å finne en kaldere februar i disse områdene, skriver Meteorologisk institutt.

Kaldest i Folldal

Aller lavest temperatur ble det målt i Folldal, der det var 38,6 kuldegrader den 3. februar. Ellers ble det målt 23,5 kuldegrader på Ørsta-Volda lufthamn i Ørsta den 9. februar, og 34 kuldegrader den 5. februar på Bykle i Agder.

I Bergen ble det registrert åtte dager med minimumstemperatur lavere enn 10 minusgrader. Dette er det nest høyeste antall slike dager som er registrert i februar i Bergen, bare slått av 1895, da det ble målt 11 dager.

Varm avslutning i februar

Flere værstasjoner satte 28. februar rekord for høyeste temperatur målt i en februar måned. Blant annet hadde værstasjonene Flisa II i Åsnes 13 grader, Kjelvik i Kristiansand 16,3 grader og Evenstad i Stor-Elvdal 13,8 grader.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Høyeste maksimumstemperatur ble registrert 28. februar på Landvik i Grimstad der temperaturen ble målt til 16,9 grader.

Kaldt var det også på Svalbard, men Jan Mayen var den varmeste stasjonen i Arktis, med en gjennomsnittstemperatur på -1,2 grader. Kvitøya var kaldest med -12,8 grader i gjennomsnitt.

Ny-Ålesund hadde en gjennomsnittstemperatur på -6,1 grader. Mens gjennomsnittstemperaturen på Svalbard lufthavn var -6,6 grader.