Fædrelandsvennen: Mandag blir det nedstenging i Kristiansand

Mandag kan innbyggerne i Kristiansand vente seg kraftige innstramminger i coronatiltakene. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
Mandag kan innbyggerne i Kristiansand vente seg kraftige innstramminger i coronatiltakene. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kristiansand strammer kraftig inn på coronatiltakene etter råd fra FHI. Fra mandag blir det trolig forbud mot arrangementer, og serveringssteder må stenge.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fredag ble det satt ny døgnrekord i kommunen med 38 nye coronasmittede.

– FHI har i kveld vært veldig tydelige og sagt det samme til oss som til Oslo, at her er det bare å skjerpe tiltakene , sier ordfører Jan Oddvar Skisland til Fædrelandsvennen søndag kveld.

Avisen skriver at det trolig også blir innført forbud mot mer enn fem gjester i private hjem, stenging av treningssentre og rødt nivå på videregående skoler.

Nyheten kommer samme dag som kommunen i en pressemelding opplyste at smittetallene de siste to dagene var på vei ned. Søndag ble det registrert ti nye smittede.

Skisland sier at årsaken til den strenge nedstengingen som nå likevel innføres, er risikoen for spredning av nye og mer smittsomme virusmutasjoner.