Handelsstanden i Oslo krever nedstenging i nabokommunene

Det var stille i Karl Johans gate i Oslo i januar, og Oslo-folk må belage seg på at bylivet uteblir i tiden framover, etter at byrådsleder Raymond Johansen (Ap) søndag kunngjorde en ny nedstenging av blant annet butikker og serveringssteder. Illustrasjonsfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Det var stille i Karl Johans gate i Oslo i januar, og Oslo-folk må belage seg på at bylivet uteblir i tiden framover, etter at byrådsleder Raymond Johansen (Ap) søndag kunngjorde en ny nedstenging av blant annet butikker og serveringssteder. Illustrasjonsfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det holder ikke å kun stenge ned i Oslo, mener Oslo Handelsstands Forening (OHF). Organisasjonen krever strengere tiltak også i hovedstadens nabokommuner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Oslo kommune innfører nye, strenge koronatiltak, og fra 1. mars må butikker og serveringssteder på nytt stenge dørene, sa byrådsleder Raymond Johansen (Ap) på en pressekonferanse søndag.

Årsaken er høye smittetall, der en høy andel er den mer smittsomme muterte coronavarianten fra Storbritannia.

– De nye smitteverntiltakene i Oslo er dramatiske, sier administrerende direktør Bjørn Næss i OHF i en pressemelding.

– Nå forventer vi at også nabokommunene stenger ned servering og handel. Hvis ikke, vil tiltakene virke mot sin hensikt, føre til økt mobilitet og være svært urettferdig og konkurransevridende for nedstengte virksomheter i Oslo, understreker han.