Guldvog tror nedstengningen vil vare i to måneder til

– Jeg tror folk er veldig motivert for å åpne opp mer nå, men samtidig så er det veldig vanskelig å gjøre det med de nye virusvariantene. Så vi må nok stå løpet ut i minst to måneder hvor det vil være nødvendig med betydelige tiltak, advarer helsedirektør Bjørn Guldvog. Foto: Terje Pedersen / NTB.
– Jeg tror folk er veldig motivert for å åpne opp mer nå, men samtidig så er det veldig vanskelig å gjøre det med de nye virusvariantene. Så vi må nok stå løpet ut i minst to måneder hvor det vil være nødvendig med betydelige tiltak, advarer helsedirektør Bjørn Guldvog. Foto: Terje Pedersen / NTB. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Helsedirektør Bjørn Guldvog tror det vil bli nødvendig med strenge smitteverntiltak iallfall ut april.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Her er det et kappløp mellom vaksineringen og det nye viruset, sier Guldvog til NTB.

Han forteller at han nå ser med bekymring på situasjonen i Oslo, der smitten har vært sterkt økende den siste tida. Fredag ble det registrert 245 nye smittede i hovedstaden, det høyeste tallet på én dag siden pandemien startet.

Byrådet har innkalt til en pressekonferanse søndag der det vil bli kunngjort nye innstramminger for å slå ned viruset.

Bakteppet er at den engelske virusvarianten nå er dominerende i Oslo-området. Ifølge ferske analyser fra FHI står den i dag trolig for 50–70 prosent av nye smittetilfeller i hovedstaden og over 50 prosent i Viken.

– Vi må nok stå løpet ut i minst to måneder

Den engelske mutasjonen er mer smittsom og vanskeligere å holde under kontroll.

– Det betyr at med samme tiltaksnivå som vi har vært vant til, er det vanskeligere å holde smitten nede, sier Guldvog.

– Jeg tror folk er veldig motivert for å åpne opp mer nå, men samtidig så er det veldig vanskelig å gjøre det med de nye virusvariantene. Så vi må nok stå løpet ut i minst to måneder hvor det vil være nødvendig med betydelige tiltak, advarer han.