FHI: Engelsk virusvariant er nå dominerende i Oslo og Viken

– Det er tydelig at den engelske varianten nå er den dominerende varianten i Oslo og Viken, og vi estimerer at den utgjør mellom 50 og 70 prosent av alle tilfellene av coronavirus i Oslo, sier FHI-direktør Camilla Stoltenberg.Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
– Det er tydelig at den engelske varianten nå er den dominerende varianten i Oslo og Viken, og vi estimerer at den utgjør mellom 50 og 70 prosent av alle tilfellene av coronavirus i Oslo, sier FHI-direktør Camilla Stoltenberg.Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den engelske virusvarianten står nå trolig for 50–70 prosent av smitten i Oslo og i overkant av 50 prosent i Viken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det viser nye analyser fra Folkehelseinstituttet (FHI).

– Dette gjør situasjonen spesielt i Oslo utfordrende, og det er viktig med gode, raske og treffsikre tiltak for å få kontroll og få smitten ned. Dette stiller nå store krav til kommunene og deres reaksjonsevne, sier FHI-direktør Camilla Stoltenberg i en pressemelding.

FHI har analysert 72 prosent av alle positive prøver i Oslo i tidsrommet fra 20. januar til 23. februar. Bare i denne perioden beregnes det at den engelske mutasjonen har fra rundt 8 prosent av tilfellene til rundt 50 prosent av tilfellene.

– Det er tydelig at den engelske varianten nå er den dominerende varianten i Oslo og Viken, og vi estimerer at den utgjør mellom 50 og 70 prosent av alle tilfellene av coronavirus i Oslo, sier Camilla Stoltenberg.

I Viken anslås i overkant av 50 prosent å være engelsk variant.