AUF sier nei – fylkeslag får ikke kutte tikronersmedlemskap

– Et fylkeslag kan ikke la være å tilby et medlemskap som landsmøtet har vedtatt, sier generalsekretær Sindre Lysø i AUF. Foto: Ørn E. Borgen / NTB
– Et fylkeslag kan ikke la være å tilby et medlemskap som landsmøtet har vedtatt, sier generalsekretær Sindre Lysø i AUF. Foto: Ørn E. Borgen / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Trøndelag AUF vil avskaffe omstridte billig-medlemskap i fylkespartiet. Det kan de ikke gjøre, sier generalsekretær Sindre Lysø i AUF.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Trønderne svarer med å varsle landsmøte-kamp om tier-medlemskap, skriver Adresseavisen lørdag.

AUFs praksis med å tilby medlemskap for ti kroner har skapt reaksjoner, etter at VG i januar avslørte at de fleste tier-medlemmene forsvant etter det første året.

Det har også vært murring i moderpartiet om at tier-medlemmene gir AUF uforholdsmessig makt i Arbeiderpartiet. Et Ap-lag i Trondheim har foreslått at tier-medlemmene ikke skal kunne ha stemmerett i Arbeiderpartiets møter.

Tirsdag denne uken sa påtroppende leder i AUF, Emilie Græsli, i Adresseavisen at Trøndelag AUF skal slutte med tier-medlemskap.

Men det er ikke bare å slutte med det, ifølge generalsekretær Sindre Lysø.

– Et fylkeslag kan ikke la være å tilby et medlemskap som landsmøtet har vedtatt. Intensjonen bak introduksjonsmedlemskapet er at man som ungdom skal ha en lav terskel til å engasjere seg politisk, sier Lysø.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Emilie Græsli kommenterer beskjeden fra generalsekretæren slik i en SMS til Adresseavisen:

– AUF i Trøndelag kommer ikke til å verve tikronersmedlemmer. Generalsekretæren har rett i at det formelt fortsatt vil eksistere et slikt medlemskap i de nasjonale vedtektene, og det vil jeg gå i front for å avskaffe på neste landsmøte.