SV stryker heldagsskolen i nytt programforslag

SV-nestleder Kirsti Bergstø sier at begrepet heldagsskole skapte et inntrykk av at SV mente barna skulle være på skolen hele dagen. Foto: Audun Braastad / NTB
SV-nestleder Kirsti Bergstø sier at begrepet heldagsskole skapte et inntrykk av at SV mente barna skulle være på skolen hele dagen. Foto: Audun Braastad / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

SV vil fortsatt ha gratis skolemat og gratis SFO, men går ikke inn for en lengre skoledag for alle under navnet heldagsskole.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

SV følger dermed etter Ap som fjernet heldagsskolen fra programmet sitt i 2013. SV-nestleder Kirsti Bergstø, som leder partiets programkomité, mener navnet skapte feil inntrykk.

– Begrepet heldagsskole skapte et inntrykk av at SV mente barna skulle være på skolen hele dagen. Det politiske innholdet er det samme som før. SV ønsker en praktisk og variert skoledag med mat og fysisk aktivitet, der lekser gjøres på skolen, sier Kirsti Bergstø til Aftenposten.

SV tok i forrige program til orde for en ny organisering av skolen og snakket om å utvide skoledagen med rundt halvannen time.

Programforslaget som nå foreligger fra SVs landsstyre, sier ikke noe om noen lengre skoledag og heller ikke noe om ny organisering av skolen.