Politiet i Oslo vil ha egne psykiatriambulanser

Politiet i Oslo ønsker seg en egen psykiatriambulanse. Politiet mener de ikke bør brukes i utrykninger der det er helsehjelp som trengs. De senere årene har antall psykiatrioppdrag for politiet økt. Foto: Heiko Junge / NTB
Politiet i Oslo ønsker seg en egen psykiatriambulanse. Politiet mener de ikke bør brukes i utrykninger der det er helsehjelp som trengs. De senere årene har antall psykiatrioppdrag for politiet økt. Foto: Heiko Junge / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Oslopolitiet har i flere år ønsket seg en egen psykiatriambulanse, men har ikke fått ønsket innvilget. De siste årene har antall psykiatrioppdrag økt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Oslopolitiet vil at ambulansen skal brukes til psykisk syke pasienter, ettersom de mener at politiet ikke bør rykke ut på alle typer oppdrag, melder NRK.

– Veldig ofte dreier det seg om sykdom som ikke er farlig for omgivelsene, men som er en stor utfordring for dem som står i det. Da ønsker vi at den pasientgruppen ikke skal bli stigmatisert unødig ved at uniformert politi dukker opp når det er helsekompetanse som er etterspurt, sier politiinspektør Johan Fredriksen i Oslo politidistrikt.

De senere årene har antall psykiatrioppdrag for politiet økt. I Oslo ønsker man derfor en psykiatriambulanse.

– Dette behovet vil neppe avta i framtiden ut ifra den utviklingen vi ser, tror Fredriksen.