Terrortiltalt kvinne løslatt fra varetekt

<p>Norsk politi har etterforsket dødsfallet til et norsk barn etter at en IS-tiltalt kvinne forklarte i avhør at barnet ble utsatt for vold av en norsk fremmedkriger. Bildet er tatt da kvinnen mellomlandet i Danmark i januar i fjor på vei til Norge. Foto: Roger Sevrin Bruland / NRK / NTB</p>
Norsk politi har etterforsket dødsfallet til et norsk barn etter at en IS-tiltalt kvinne forklarte i avhør at barnet ble utsatt for vold av en norsk fremmedkriger. Bildet er tatt da kvinnen mellomlandet i Danmark i januar i fjor på vei til Norge. Foto: Roger Sevrin Bruland / NRK / NTB

Kvinnen som er tiltalt for årelang deltakelse i ekstremistgruppen IS, er løslatt fra varetekt, melder Aftenposten.

Kvinnen har sittet varetektsfengslet siden hun for rundt et år siden ble hentet ut fra al-Hol-leiren i Syria sammen med sine to små barn.

Hun er tiltalt for å ha deltatt i ekstremistgruppa IS fra 2013 til 2019 ved å ha tilrettelagt gjennom å passe hus og barn for at hennes ektemenn kunne delta i stridshandlinger. Rettssaken mot henne starter i Oslo tingrett mandag.

Hun nekter straffskyld.

Personvernpolicy