Fylkesberedskapssjefen i Nordland oppfordrer folk til å finne fram spaden

De tekniske etatene i kommunene i fylket har brukt store ressurser på vannhåndtering, åpning av stikkrenner, brøyting, og nå må de ut og åpne sluk. Illustrasjonsfoto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
De tekniske etatene i kommunene i fylket har brukt store ressurser på vannhåndtering, åpning av stikkrenner, brøyting, og nå må de ut og åpne sluk. Illustrasjonsfoto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter en lang periode med barfrost og utfordringer med vannforsyning, snur nå været, og det er fare for at det kan bli for mye vann flere steder i Nordland.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Finn fram spaden, bruk fem minutter og grav fram nærmeste sluk i gata di. Da hjelper du til med å forhindre vanninntrenging både hos deg selv og hos naboen, oppfordrer fylkesberedskapssjef Asgeir Jordbru i Nordland.

De tekniske etatene i kommunene i fylket har brukt store ressurser på vannhåndtering, åpning av stikkrenner, brøyting, og nå må de ut og åpne sluk.

Data fra Finans Norge antyder at det årlig er skader på grunn av overvann bare i Bodø kommune alene i størrelsesorden 10 til 20 millioner kroner, skriver Statsforvalteren i Nordland på sin hjemmeside.

– For å forhindre overvann og skader på bebyggelse, er det viktig at vannet i bynære strøk finner veien ned i avløpssystemet. En liten innsats fra hver enkelt av oss kan derfor hjelpe stort, mener fylkesberedskapssjefen.