Fylkesberedskapssjefen i Nordland oppfordrer folk til å finne fram spaden

<p>De tekniske etatene i kommunene i fylket har brukt store ressurser på vannhåndtering, åpning av stikkrenner, brøyting, og nå må de ut og åpne sluk. Illustrasjonsfoto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix</p>
De tekniske etatene i kommunene i fylket har brukt store ressurser på vannhåndtering, åpning av stikkrenner, brøyting, og nå må de ut og åpne sluk. Illustrasjonsfoto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Etter en lang periode med barfrost og utfordringer med vannforsyning, snur nå været, og det er fare for at det kan bli for mye vann flere steder i Nordland.

– Finn fram spaden, bruk fem minutter og grav fram nærmeste sluk i gata di. Da hjelper du til med å forhindre vanninntrenging både hos deg selv og hos naboen, oppfordrer fylkesberedskapssjef Asgeir Jordbru i Nordland.

De tekniske etatene i kommunene i fylket har brukt store ressurser på vannhåndtering, åpning av stikkrenner, brøyting, og nå må de ut og åpne sluk.

Data fra Finans Norge antyder at det årlig er skader på grunn av overvann bare i Bodø kommune alene i størrelsesorden 10 til 20 millioner kroner, skriver Statsforvalteren i Nordland på sin hjemmeside.

– For å forhindre overvann og skader på bebyggelse, er det viktig at vannet i bynære strøk finner veien ned i avløpssystemet. En liten innsats fra hver enkelt av oss kan derfor hjelpe stort, mener fylkesberedskapssjefen.

Personvernpolicy