Dette skjedde i natt

Foto: Gorm Kallestad / NTB
Foto: Gorm Kallestad / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette er de viktigste nyhetene fra natten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

283 nye koronasmittede siste døgn

Det siste døgnet er det registrert 283 koronasmittede i Norge. Det er 43 færre enn dagen før og 142 færre enn samme dag i forrige uke.

Ved midnatt var det registrert 68.107 koronasmittede personer her i landet, viser foreløpige tall fra det nasjonale meldesystemet for smittsomme sykdommer (MSIS).

14 tenåringer anmeldt for smittevernbrudd i Halden

Politiet rykket i natt ut til en fest på Brødløs i Halden. 14 personer i slutten av tenårene er anmeldt for ikke å ha overholdt smittevernreglene.

Politiet fikk melding om saken rett etter klokka ett.

To personer til sykehus etter brann i Sarpsborg

To personer er fraktet til sykehus etter en brann i en leilighet i Sarpsborg sentrum. For en av dem er skadeomfanget uavklart. Meldingen om brannen, som var i en bygning med fire boenheter, kom klokka 2.27.

– To personer kjørt til sykehus med røykskader, den ene ved bevissthet, den andre med uavklart skadeomfang, opplyser operasjonssentralen i Øst politidistrikt.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Statsråd går av etter vaksineskandale

Argentinas helseminister Gines Gonzalez Garcia gikk av i natt norsk tid etter at han lot venner snike i køen for å bli vaksinert mot koronavirus.

Avgangen kom kort tid etter at landets president Alberto Fernandez ba ham søke avskjed som følge av at flere personer i vennekretsen hadde blitt vaksinert i helsedepartementet. Den avgåtte statsråden er selv utdannet lege.

Vaksineforsinkelse i USA

Det ekstreme vinterværet som har rammet USA, har ført til forsinkelse i levering av 6 millioner doser med koronavaksine.

– Alle 50 delstater er berørt. De 6 millioner dosene utgjør rundt tre dager med forsinkede leveranser, sier Andy Slavitt, Det hvite hus' seniorrådgiver for koronasaker.