Terrorsiktet 16-åring nekter avhør

Advokat Andreas Berg Fevang er forsvarer for en 16 år gammel syrisk gutt politiet nå vil forlenge varetekten for. Gutten ble for to uker siden pågrepet og siktet for forberedelser til terrorhandling. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
Advokat Andreas Berg Fevang er forsvarer for en 16 år gammel syrisk gutt politiet nå vil forlenge varetekten for. Gutten ble for to uker siden pågrepet og siktet for forberedelser til terrorhandling. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Foto: NTB

16-åringen PST har siktet for forberedelser til terror, har i de to ukene han har sittet fengslet, nektet å la seg avhøre. Politiet vil ha ham videre fengslet.

Gutten ble framstilt i Oslo tingrett i et nytt fengslingsmøte klokka 10 fredag formiddag. Politiets sikkerhetstjeneste (PST) hadde på forhånd varslet at de vil be om to nye ukers varetektsfengsling, melder Avisa Oslo. Så langt har ikke den syriske gutten latt seg avhøre av etterforskerne.

– Vi er veldig interessert i å høre hans forklaring, men det er hans rett å la være å avgi forklaring, sier politiadvokat Thomas Blom i PST til NRK

Gutten ble pågrepet 4. februar etter at PST hadde tatt ut siktelse mot ham dagen før. Av fengslingskjennelsene fra tingretten og lagmannsretten gikk det fram at gutten var i ferd med framstille gift han kunne bruke til å begå terrorhandlinger ved å forgifte tilfeldige personer.

Guttens forsvarer, advokat Andreas Berg Fevang, mener det ikke er skjellig grunn til mistanke, og at gutten bør settes fri.

Kjennelsen er ventet i løpet av ettermiddagen.

Personvernpolicy