Posten med tidenes beste resultat i coronaåret

Konsernsjef Tone Wille i Posten Norge oppnådde tidenes beste resultat i 2020. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
Konsernsjef Tone Wille i Posten Norge oppnådde tidenes beste resultat i 2020. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Foto: NTB

Posten fikk et justert driftsresultat på 1,4 milliarder kroner i fjor. Kraftig vekst i netthandelen under coronapandemien er forklaringen.

Det justerte driftsresultatet er Postens beste noensinne og en økning på 76 prosent fra 2019.

Det skjer til tross for at omsetningen falt med 216 millioner kroner. Omsetningen i 2020 ble snaut 24 milliarder kroner.

– Vi har lagt bak oss et veldig sterkt år hvor den kraftige økningen i netthandelen har vært den sterkeste driveren, forklarer konsernsjef Tone Wille.

Hun berømmer de ansatte for innsatsen.

– Vi har oppnådd historiens beste resultat i et år hvor coronapandemien har herjet og ført til betydelig usikkerhet.

Wille sier Posten har tro på fortsatt vekst i netthandelen og derfor gjør investeringer for å øke kapasiteten ytterligere.

I logistikksegmentet, som inkluderer netthandelen, gikk resultatet fram med hele 805 millioner kroner – fra 462 millioner kroner i 2019 til 1.268 millioner kroner i 2020.

Det er pakkeforsendelser fra netthandel samt hjemlevering som har trukket resultatet opp. Pakker fra netthandel økte med hele 48 prosent i koronaåret 2020.

Postsegmentet fortsetter derimot å falle. Adressert post falt med 48 prosent i 2020, og resultatet endte på 326 millioner kroner, nesten en halvering fra 2019.

Personvernpolicy