136 kommuner og fylker søker om Klimasats-støtte

Direktør Ellen Hambro i Miljødirektoratet sier at Klimasats gir kommunene drahjelp i arbeidet med å kutte utslipp av klimagasser. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
Direktør Ellen Hambro i Miljødirektoratet sier at Klimasats gir kommunene drahjelp i arbeidet med å kutte utslipp av klimagasser. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Miljødirektoratet har mottatt 331 søknader om Klimasats-støtte. 100 millioner kroner skal fordeles til kommuner og fylker som vil kutte utslipp av klimagasser.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I år er det 136 ulike søkere i bunken, og det er totalt søkt om 321 millioner kroner, skriver Miljødirektoratet i en pressemelding.

Årets søknadsbunke viser at kommunene ønsker å satse mer på gjenbruk, og sirkulær økonomi er populært blant søkerne. Ordningen ble opprettet i 2016 og har støttet over 1.300 prosjekter med mer enn én milliard kroner.

– Kommunene kan påvirke utslippene av klimagasser og er viktige i omstillingen framover. Det finnes mange ulike grep for å redusere utslipp og alle kommuner er forskjellige. Klimasats gir kommunene drahjelp i dette arbeidet, sier direktør Ellen Hambro i Miljødirektoratet.

For 2021 er det satt av 100 millioner kroner i statsbudsjettet til Klimasats for kommuner og fylkeskommuner. I tillegg har regjeringen bevilget 80 millioner kroner til støtte til hurtigbåter i fylkeskommunale samband.

Miljødirektoratet behandler søknadene fram mot sommeren. Oversikt over hvem som har fått støtte til hvilke prosjekter forventes å komme i løpet av juni.