Tyrkiske myndigheter ber Oslo bystyre fjerne veggmaleri

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tyrkiske myndigheter gir ikke opp å få fjernet et veggmaleri som de mener forherliger terror. Nå henvender de seg direkte til bystyrepolitikerne i Oslo.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

En enstemmig kulturkomité i Oslo har sagt nei til å fjerne et veggmaleri av den kurdiskfødte kunstneren Gelawesh Waledkani. Nå har ambassaden i Oslo henvendt seg direkte til bystyrets politikere og bedt dem stemme for å fjerne veggmaleriet i Rosenkrantz' gate, ifølge Vårt Oslo og Aftenposten.

Maleriet viser en gruppe kvinner under sitatet «Et samfunn kan aldri være fritt uten at kvinner er frie». Sitatets opphavsmann er den terrordømte lederen for Kurdistans arbeiderparti (PKK) Abdullah Öcalan.

Også det tyrkiske utenriksdepartementet har reagert på at kommunen tillater bruk av sitatet, som myndighetene ser på som skjult propaganda for terrorisme.

Bystyret skal behandle saken 17. februar. Tyrkias ambassadør har sendt et langt brev til bystyrets representanter. Der ber han politikerne om å stemme for å få verket fjernet, for å redde forholdet mellom Tyrkia og Norge fra «unødvendig skade».

Ingen av bystyrepolitikerne Aftenposten har kontaktet, støtter det tyrkiske utspillet.